Back
Next


Számadásra készülnek a megye polgárőrei
Változás két posztonPÉTERVÁSÁRA Az eredményesebb együttműködés érdekében találkoztak a városban az egri járásban működő egyesületek vezetői. A térségben harmincöt civil bűnmegelőző közösség óvja a lakosság nyugalmát. Szolgálati feladataik ellátásához - mint elhangzott - hasznos információval szolgálnak az ilyen, évente két-három alkalommal tartott megbeszélések.
Ezúttal Völgyi Ferenc, a Heves Megyei Polgárőr Szövetség elnöke a támogatások elszámolásának pénzügyi szabályairól, valamint az egyesületek által használt szolgálati gépjárművek cégautó-adójával kapcsolatos kötelezettségről adott tájékoztatást. Molnár Lajos elnökhelyettes az egyesületek elmúlt évi tevékenységének az értékeléséről szólt, Szucsik János elnökhelyettes pedig a támogatások elszámolásánál észlelt hiányosságokra hívta fel a figyelmet.
A tanácskozáson elhangzott, hogy Antal Csaba, a megyei szövetség eddigi járási koordinátora felmentését kérte tisztsége alól, s ugyancsak távozott posztjáról Jeneiné Csernák Marianna, a felügyelő bizottság elnöke is. Utódaikat a megyei szövetség április 6-án sorra kerülő közgyűlése jogosult megválasztani, ezért a tagság javaslatainak az előterjesztésére Ivicz Tibort, a HMPSZ jelölő bizottságának az elnökét kérték fel. Az egyesületek képviselői arról döntöttek, hogy a közgyűlésig hátralévő időre a járási koordinátor feladatainak ellátásával Szabó Pétert, az Egerszalóki Polgárőr Egyesület elnökhelyettesét bízza meg. A felügyelő bizottság megújítására pedig a jelölő bizottság javaslata alapján a közgyűlésen kerül sor.
Sz. I.