Back
Next

Éjszakai ellenőrzési akciót  tartottak a polgárőrök

 
Juhász Gábor elnök szervezésében átfogó éjszakai ellenőrzési akciót tartott az elmúlt hét végén a Gyöngyös Város Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület. A kezdeményezést ötfős járőrrel támogatta a Gyöngyösi Rendőrkapitányság. Részt vett benne továbbá a Gyöngyösi Közös Önkormányzat Városrendészeti Igazgatóság, valamint demjéni, karácsondi és a verpeléti polgárőr egyesület számos tagja is.
A csapat zömét a tizenhárom helyi, valamint a három községből hozzájuk csatlakozó polgárőr alkotta, akik a rendőrökkel és a városrendészekkel közösen végezték a feladatukat. A városban működő polgárőrség szolgálati gépkocsija az akció ideje alatt folyamatosan járőrözött, s rádión tartotta a kapcsolatot a különböző helyeken tevékenykedő társaikkal. Egy részük a nagyobb – mint például a buszpályudvarnál, a bevásárlóközpontoknál és az Orczy úton lévő – parkolókat ellenőrizték. Mások a 24-es út mátrafüredi, valamint az M3-as gyöngyösi bevezető szakszán teljesítettek szolgálatot, illetve saját gépjárműveikkel közlekedve a parkokat, játszóteleket és a garázssorokat járták be. Ellenőrizték a McDonald’s és számos más vendéglátó egység környékét, ahol gyakori jelenség a közterületen való alkoholfogyasztás. Arra is odafigyeltek, hogy a fiatalkorúakat ne szolgálják ki szeszes itallal, továbbá arra, hogy a szórakozóhelyek betartják-e a járványhelyzet miatti korlátozott nyitvatartási időt.
Az ellenőrzés során két rendszámfelismerő-rendszerrel felszerelt járőrautó kamerája figyelte az éjszaki órákban közlekedőket: összesen 230 gépjármű került a látókörükbe. Az akció ideje alatt 42 embert vontak ellenőrzés alá, a rendőrök két személyt körözés, egyet pedig ittas vezetés miatt állítottak elő, egy esetben helyszínbírságot szabtak ki, hat ízben közigazgatási eljárást kezdeményeztek.
A gyöngyösi egyesület vezetői köszönetüket fejezték ki a közlekedési és közbiztonsági akció támogatóinak, így Völgyi Ferencnek, a megyei polgárőr szövetség elnökének, Harkó Ottónak, Gyöngyös területi alelnöknek, járási koordinátornak, Ferenczy Dánielnek, a városrendészeti igazgatóság igazgatójának, a Gyöngyösi Rendőrkapitányság, valamint a közreműködőként résztvevő három községi polgárőr egyesület munkatársainak.