Back
Next

A sárga mellényeseket kérték fel a robbanás helyszínének a biztosítására
Polgárőrök őrizték a sérült épületet


Petőfibányán a Liszt Ferenc utcai társasházban nagy erejű gázrobbanás történt. A harmadik szinten teljesen megsemmisült egy lakás. A szomszédos ingatlanok is lakhatatlanná váltak, ezért a lakókat ki kellett költöztetni onnan. A házban élők egyike életveszélyesen megsérült.
A rendkívüli esetet követően azonnal riasztották a helyi polgárőr egyesület tagjait, akik a rendőrség, a katasztrófavédelem és az önkormányzat kérésére megkezdték a helyszín biztosítását, majd folyamatosan őrizték a veszélyes és a civilek elől elzárt területet, s jelenleg is állandó megfigyelés alatt tartják a több hétig tartó helyreállítási munkálatokat igénylő épületet.
Miután a hagyományos napi járőrszolgálat, valamint a járvány miatt rájuk hárult egyéb feladatok ellátása meghaladta a helyiek erejét, ezért – mint Pásztor Sándor, a megyei polgárőr szövetség hatvani térség járási koordinátora tájékoztatott - a herédi, lőrinci, nagykökényesi, csányi, apci, kerekharaszti, hatvani és ecsédi sárga mellényesek is a segítségükre siettek. Ugyancsak részt vállaltak az éjjel-nappal tartó őrzésben a petőfibányaiak testvéregyesülete, a gödöllői Ózon Pajzs Polgárőrség tagjai is. Az akcióban résztvevő 89 önkéntes bűnmegelőző április 7. és 14. közötti időszakban 1252 órát töltött szolgálatban az érintett területen.
A példamutató összefogás és segítőkészség abban is megnyilvánult, hogy számos önzetlen segítő – számos helyi cég és lakos – gondoskodott az önkéntes szolgálatot vállaló bűnmegelőzők ellátásáról.
Sz. I.


A polgárőrök éjjel-nappal őrizték az épületet.
BEKÜLDÖTT FOTÓ