Back
Next

Görbült a bot a tóparton versengő polgárőrök kezében

- Van, akinek szerencsés napja volt, másnak kevésbé, s vannak olyanok, akiknek inkább otthon kellett volna maradniuk, mint például nekem – értékelte a hagyományos horgászverseny résztvevőinek eredményességét Völgyi Ferenc, a Heves Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.
Ezt megelőzően hatvannyolc polgárőr dobta be a horgot a Recsk melletti Búzásvölgyi víztározónál sorrendben18. alkalommal megtartott eseményen. Az 52 hektáros tóban – mint Kompos Tamás, a vízfelület felügyelője elmondta – más fajták mellett főként ponty, kárász, süllő és harcsa csábítja a hobbi szerelmeseit. Az eddigi rekord egy 31,6 kilós ponty és egy száz kiló körüli harcsa volt.
Ezúttal is sűrűn görbült a bot, ám az igazi nagy fogásról csak álmodtak a versengő polgárőrök. A legnagyobb halat, egy 10,96 kilót nyomó amurt Mikuska Zoltán emelte ki a vízből. Egyébként is a Parádsasvári Polgárőr Egyesület tagja volt a legszerencsésebb, mert fogott még egy 5,18 kilós pontyot és több kisebb uszonyost is.
– Negyven éve vettem először botot a kezembe, azóta sok szép fogásban volt részem. A legemlékezetesebb a sasvári gyári tónál történt, akkor egy 17 kilós ponty akadt a horgomra – mondta a nap hőse, aki ezúttal a férfiak kategóriájában az első helyet is megszerezte. A második helyen Orosz Gábor (Bükkszenterzsébet), mögötte pedig Fodor Gergő László (Zagyvaszántó) végzett.
A nőknél a verpeléti Bilák-Ladomérszki Ilona lett a legeredményesebb, s az általa fogott 1,3 kilós ponty volt a kategória legnagyobb hala. Ködmön Zoltánné (Bükkszenterzsébet) pedig a második lett. A harmadik helyet nem adták ki.
Az ifjúságiaknál a zagyvaszántói Gócza Máté végzett az első helyen, a legnagyobb hala 1,08 kilós volt. A második, illetve a harmadik helyet Szabó Anna (Bodony) és Bíró Dávid (Egerszólá), szerezte meg.
A díjakat Völgyi Ferenc megyei elnök és Szucsik János, Eger területi alelnök nyújtotta át a győzteseknek.
Mikuska Zoltán és a győzelmet hozó amur

FOTÓ: SZILVÁS ISTVÁN