Back
Next


Az iskolák környékén fokozottan vigyáznak a gyermekek biztonságára a polgárőrök   
Nyeregbe pattantak a versengő diákok


 

Bár vállalásukhoz híven egész évben odafigyelnek rájuk, a tanévkezdés időszakában a szokottnál is fokozottabban óvják a gyerekeket a naponta szolgálatban lévő polgárőrök. Az idén is szeptember végéig tart a kiemelt szolgálat, amikor is a helyi és a selypi általános iskolába járó diákok biztonságára ügyelnek. Becsengetés előtt és a tanítás végén segítik őket a forgalmas úttesten való átkelésben és közlekedésben.
A Lőrinci Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület tagjai ebben a hónapban még külön programot is szerveztek a fiataloknak. Az autómentes napon kerékpáros ügyességi versenyt rendeztek a számukra. Értékes jutalmat kaptak azok a gyerekek, akik helyesen töltötték ki a KRESZ-tesztet és a legjobb idővel, hibátlanul mentek végig az akadálypályán. A fő díj egy-egy nagy értékű kerékpár volt, amit az iskolás Kuris Bence és Konya István vehetett át kiemelkedő teljesítményéért. A kisebbek közül Gulyás Alexandra szerepelt a legjobban, s ezzel egy rollert érdemelt ki. A rendezők ezen kívül valamennyi óvodás és iskolás résztvevőt meglepték valamilyen aprósággal, amit a helyi vállalkozók ajánlottak fel a szép számmal megjelent gyerekeknek.
A fiatalok nagy érdeklődéssel követték továbbá azt a kutyás bemutatót, amit az egyesület tagjai a velük jó kapcsolatot ápoló törökbálinti polgárőrséggel közösen rendeztek. A látványos esemény betekintést engedett a szolgálati kutyák és vezetőik mindennapi munkájába, amellyel a települések lakóinak a nyugalmát őrzik mindkét helyen az önkéntes bűnmegelőző közösség tagjai.
Sz. I.

 


Nagy sikert aratott a polgárőrök kutyás bemutatója.


Értékes jutalomba részesítették a verseny legjobbjait.