Back
Next

Az eredményes együttműködés jegyében támogatja a polgárőröket a rendőrség

Járőrautót kaptak a civil bűnmegelőzők

 
EGER Ötven, a rendőrség állományából átadott járőrautóval támogatta a bűnmegelőzésben velük együttműködő polgárőrséget az Országos Rendőr-főkapitányság. Az Opel márkájú járművek közül kettő Heves megyébe került, ahol a horti, illetve a mónosbéli egyesület tagjai látják majd el velük a rendszeres járőrszolgálatot.

A járműveket a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság udvarán Czinege László r. dandártábornok, megyei főkapitány adta át Völgyi Ferencnek, a Heves Megyei Polgárőr Szövetség elnökének, valamint a két településen tevékenykedő egyesület képviselőinek.
Mint a Hortról érkezett Molnár Ferenc elnök, illetve Nosza László alelnök elmondta: jelenleg tizennégy tagja van a település lakosságának a biztonságáért tevékenykedő egyesületnek, a közeljövőben kilenc új polgárőr csatlakozik  majd hozzájuk. Eddig az önkormányzat által biztosított Suzuki személygépkocsival járőröztek, jól jön hát a nagyobb teljesítményű és strapabíróbb Opel.

A huszonkét fős mónosbéli egyesület nevében Antal József elnök és Horvát József polgárőr vette át a járőrautó kulcsát a megyei főkapitányság vezetőjétől. A település rendjén őrködő önkéntesek nagy örömmel fogadták az értékes adományt, mivel eddig nem volt egyesületi járművük. Havonta mintegy 360-400 kilométert tettek meg a járőrszolgálat során, ehhez mostanáig öt-hat, a polgárőrség jelzésével ellátott saját tulajdonú autót vettek igénybe.

A kulcsok átadásakor Czinege László megyei főkapitány balesetmentes közlekedést és eredményes szolgálatot kívánt a két település polgárőreinek.

Sz. I.