Back
Next


Körözött német rendszámú autót találtak a polgárőrök
 
DEMJÉN Délután 2 óra 29 percet mutatott az óra, amikor a járőrautóba telepített rendszámfelismerő berendezés az Örömóda dallamával jelzett: körözött jármű került a látókörébe.
Aznap a Demjéni Polgárőr Egyesület két tagja a szokásos bejelentkezés után kezdte meg a közterületi járőrszolgálatot. Ezúttal az volt a feladatuk, hogy a településen kijelölt 1. számú menetvonalon, ezt követően pedig a külterületi fürdőhely parkolójában ellenőrizzék a járműveket. A speciálisan felszerelt járőrkocsiban Halmi István rendszergazda és Vecseri Sándor operátor teljesített szolgálatot. A készülék „szeme” éppen a 387. járműre tapadt, amikor felhangzott az a bizonyos jelzés. A kamerás felismerés után a polgárőrök manuális ellenőrzést hajtottak végre, s így is beigazolódott, hogy a német rendszámú autót keresik a hatóságok.
A járőr tagjai ezt követően biztosították a helyszínt, majd értesítették a rendőrség illetékeseit. A helyszínre érkező nyomozók megkezdték az ügy felderítését, a polgárőrök pedig folytatták a járőrözést.
Sz. I.