Back
Next

A helyszínen tetten érték
a lakatlan porta fosztogatójátA Deák Ferenc utca egyik lakatlan portáján egy férfi éppen azon ügyködik, hogy elvigye az udvaron és a melléképületben talált értékeket – kapta a jelzést a napokban a késő délutáni órákban a Kompolton működő polgárőrség vezetője.
Blahó László azonnal értesítette a szolgálatban lévő körzeti megbízottat, akivel együtt siettek a helyszínre. Egy hátsó ösvényen közelítették meg az udvart, s így sikerült tetten érniük a számukra már nem ismeretlen elkövetőt, aki ekkorra  összekészítette a terasz előzőleg szétbontott, vasból készült elemeit. Ugyanerre a sorsra jutottak a kiskert kerítésének darabjai is. Miután kérdőre vonták, beismerte tettét, s az is kiderült róla, hogy más bűncselekmények és különböző szabálysértések miatt a hatóságok több körözést is kiadtak már ellene.
A fréfit – aki bűntette idején feltehetőleg a járványveszély miatt néptelen környék csendjét akarta kihasználni – őrizetbe vették és előállították a Füzesabonyi Rendőrkapitányságra, ahol lopás vétsége miatt indítottak újabb eljárást ellene.


Sz. I.