Back
Next

Négy fiatallal gyarapodott a település nyugalmát őrző civil bűnmegelőző egyesület közössége
Korszerű terepjáró autóra pályáznak a polgárőrök
KÁL Ebben az évben eddig több mint kétezer órát töltött szolgálatban a nagyközségben működő polgárőrség huszonhat tagja – hangzott el azon az összejövetelen, ahol a testület idei tevékenységét értékelték.

Mint beszámolójában Kalcsó Sándor, az egyesület elnöke kiemelte: rendszeresen járőröznek a falu bel- és külterületén, részt vesznek a falunapok, a hagyományos huszártalálkozó, továbbá a mindenszentek temetői nyugalmának a biztosításában, s igény szerint a környező települések bűnmegelőző csoportjaival közös szolgálatot látnak el a Tarna menti térségben, illetve Füzesabonyban. Napi feladatuknak tartják, hogy jelenlétükkel segítsék az iskolások biztonságos közlekedését. Működésükhöz egyebek mellett üzemanyagra és egyéb célokra köthető összeget kaptak az önkormányzattól, a Zelebau vállalkozástól, valamint az országos polgárőr szövetséghez benyújtott sikeres pályázatuk révén. Ennek köszönhetően gyarapíthatták a ruházatukat, tarthatták fenn a járőrautókat. Ezek egyike azonban már használhatatlanná vált, ezért egy új terepjárót szeretnének kapni helyette. Ezt a Gecsey András vezette természet- és környezetvédő csoport tagjai vennék igénybe a külterületi járőrözés során. Az egyesület tagjai nemcsak a szolgálatban, hanem például a gasztronómiában is jeleskednek: a falunapi főzőversenyen a második helyet szerezték meg ínycsiklandozó ételükkel.

Az évzáró közgyűlésen társai – köztük az évek óta szintén polgárőr Morvai János polgármester – gratuláltak Váradi Ferencnek, akit nemrég a Polgárőr Érdemkereszt ezüst fokozatával tüntetett ki az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége. A nagyközség polgármestere tolmácsolta az önkormányzat köszönetét azért az önzetlen szolgálatért, amit a közbiztonság erősítése érdekében végeztek. Egyben bejelentette, hogy a lehetőségeikhez mérten a továbbiakban is megadnak minden támogatást az egyesületnek. 
A közösség elismertségét egyebek között az is jelzi – mint a közösség elnöke utalt rá -, hogy az idén ifjú polgárőrként négy fiatal kezdte meg a felkészülését a jövőbeni szolgálatra.


Sz. I.


 

Önként vállalt feladataik teljesítéséről számolt be az egyesület elnöke.

FOTÓ: SZILVÁS ISTVÁNRangos kitüntetéssel ismerték el Váradi Ferenc példamutató szolgálatát.

FOTÓ: SZILVÁS ISTVÁN