Back
Next

Mécseseket, virágokat tördelt az ittas férfi a temetőben

Egy ittas állapotban lévő személy garázdálkodik a temetőben – érkezett a bejelentés a Lőrinci Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület ügyeleti számára. Mint a telefonáló elmondta, a feltehetően italos férfi egymás után szedi le a mécseseket, illetve a virágokat a síremlékekről, s szét tördeli és a földbe tapossa őket.

Az értesített polgárőrök azonnal a helyszínre siettek, ahol tetten érték a magából kikelt személyt, aki éppen a táskájába próbálta elrakni az egyik sírról leszedett mécsest. A vizsgálódás során az elkövető motorkerékpárjának a csomagtartóján találtak továbbá egy kisméretű márvány gyertyatartót is. Elszámoltatása során beismerte, hogy az egyik sírról származik, de arra már nem emlékezett, hogy melyikről emelte le.

A polgárőrök felszólították a férfit, hogy fejezze be a vandál cselekedetet, egyúttal értesítették a rendőrség illetékes ügyeletét. A helyszínre érkező rendőrjárőr tagjai lefoglalták a férfinál talált gyertyatartót, az elkövetőt pedig előállították a Hatvani Rendőrkapitányságra.


Sz. I.