Back
Next

Sikeres vizsgát tettek az új polgárőrök


A Heves Megyei Polgárőr Szövetséghez tartozó öt térségből érkezett polgárőrök részvételével tartottak összevont oktatást, illetve alapismereti vizsgát Egerben.

A megyeházán lezajlott szakmai eseményen a polgárőr szolgálat ellátásához elengedhetetlen ismereteket nyújtó előadások hangzottak el. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság képviseletében részt vevő Kocsis Irén r. alezredes arról adott tájékoztatást, hogy milyen szerepe van a bűnmegelőzésben a polgárőrségnek. Stregova Zsolt r. őrnagy pedig az intézkedéstaktikai elméleti kérdéseiről szólt, előadását látványos gyakorlati bemutatóval egészítette ki. A továbbiakban dr. Kormos Kinga, a Heves Megyei Áldozatsegítő Központ képviselője tartott előadást az áldozatvédelemről és az áldozatok felkarolásának módjairól és tapasztalatairól.

A nagy érdeklődéssel fogadott előadások után Szamosvölgyi Judit, a HMPSZ oktatásért felelős alelnöke elevenítette fel azokat az ismereteket, amelyeket a jelentkezőknek az alapvizsga teljesítéséhez feltétlenül tudniuk kell. Miután a résztvevők számot adtak a felkészültségükről, az oktatási felelős alelnök elégedetten állapította meg, hogy mind az oktatás, mind a vizsga sikeresen zajlott le. Külön jó hír, hogy ezáltal az öt térségből újonnan belépett hatvanhat polgárőr is bizonyította: mostantól egyenjogú tagokként vehetnek részt az önkéntes bűnmegelőző egyesületek munkájában.

– A mostani sikeres oktatásra és vizsgára, s nagy érdeklődésre való tekintettel a jövőben újabb tréningeket tartunk majd. A tervek szerint az igényeknek megfelelően bővítjük majd az ott  áttekintendő témaköröket – tájékoztatott Szamosvölgyi Judit.