Back
Next


Számadásra készülnek a megye polgárõrei
Változás két posztonPÉTERVÁSÁRA Az eredményesebb együttmûködés érdekében találkoztak a városban az egri járásban mûködõ egyesületek vezetõi. A térségben harmincöt civil bûnmegelõzõ közösség óvja a lakosság nyugalmát. Szolgálati feladataik ellátásához – mint elhangzott - hasznos információval szolgálnak az ilyen, évente két-három alkalommal tartott megbeszélések.
Ezúttal Völgyi Ferenc, a Heves Megyei Polgárõr Szövetség elnöke a támogatások elszámolásának pénzügyi szabályairól, valamint az egyesületek által használt szolgálati gépjármûvek cégautó-adójával kapcsolatos kötelezettségrõl adott tájékoztatást. Molnár Lajos elnökhelyettes az egyesületek elmúlt évi tevékenységének az értékelésérõl szólt, Szucsik János elnökhelyettes pedig a támogatások elszámolásánál észlelt hiányosságokra hívta fel a figyelmet.
A tanácskozáson elhangzott, hogy Antal Csaba, a megyei szövetség eddigi járási koordinátora felmentését kérte tisztsége alól, s ugyancsak távozott posztjáról Jeneiné Csernák Marianna, a felügyelõ bizottság elnöke is. Utódaikat a megyei szövetség április 6-án sorra kerülõ közgyûlése jogosult megválasztani, ezért a tagság javaslatainak az elõterjesztésére Ivicz Tibort, a HMPSZ jelölõ bizottságának az elnökét kérték fel. Az egyesületek képviselõi arról döntöttek, hogy a közgyûlésig hátralévõ idõre a járási koordinátor feladatainak ellátásával Szabó Pétert, az Egerszalóki Polgárõr Egyesület elnökhelyettesét bízza meg. A felügyelõ bizottság megújítására pedig a jelölõ bizottság javaslata alapján a közgyûlésen kerül sor.
Sz. I.