Back
Next

Az esti órákban dobálták le a hulladékot a Zagyva partján
 
Alig hittek a szemüknek a Lőrinci Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület kutyás szolgálatának tagjai, amikor meglátták a Zagyva töltése mellett álló, különféle tárgyakkal rogyásig megrakott utánfutót.

Mint kiderült, az esti órákban két férfi azzal a céllal hajtott ki a patak partjára, hogy megszabaduljanak a számukra felesleges holmiktól. Az illetők éppen kezdték ledobálni az utánfutóról a nagy mennyiségű hulladékot – egyebek között autóalkatrészeket és - gumikat -, amikor a tetten érték őket az arra portyázó polgárőrök. A járőröző sárga mellényes bűnmegelőzők a szolgálati rádión azonnal értesítették a Heves Megyei Rendőrkapitányság tevékenység-irányítási központ ügyeletesét, s rendőri segítséget kértek az intézkedéshez. Az egyenruhások megérkezéséig visszatartották a környezetszennyező elkövetőket, s biztosították a bűncselekmény helyszínét.

A rendőrök az illegális szemetelőkkel visszapakoltatták a lerakott hulladékot, a továbbiakban pedig szabálysértési eljárást kezdeményeztek velük szembenEgy kocsirakomány hulladéktól akartak megszabadulni a tettesek.

BEKÜLDÖTT FOTÓ