Back
Next

Tiszteletdíjából támogatta a járvány idején helytálló egyesületeket a képviselő
Taktikai lámpát kaptak a polgárőrök

 
HEVES MEGYE A vírusjárvány első hulláma idején, a védekezésben eltöltött  első 72 nap tapasztalatait összegezte Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő,  kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott.
A május végi eseményen egyebek között elhangzott, hogy a lakosság türelemmel és fegyelmezetten tartotta be a megelőzés érdekében hozott intézkedéseket. Ebben komoly része volt a polgárőrségnek, miután a megyében tevékenykedő 97 egyesület tagjai száz településen láttak el speciális szolgálatot: részt vettek az ételosztásokon, bevásároltak, gyógyszert vittek az időseknek, ügyeltek a vásárlási idősávok, illetve a sorban állási távolság betartására, fertőtlenítést végeztek a közterületeken, kiszállították az iskolai feladatlapokat a tanulóknak.
– A tiszteletdíjamból rendszeresen támogatást ajánlottam fel olyan szervezeteknek, amelyek aktív szerepet vállaltak a védekezésben. Ezúttal 100 ezer forinttal támogattam a megyei polgárőröket – jelentette be akkor Nyitrai Zsolt.
A Heves Megyei Polgárőr Szövetség elnöksége a napokban tartott ülésén arról is szó esett, hogy miniszterelnöki megbízott támogatásából a járőrszolgálat eredményesebb ellátását segítő elemlámpákat vásároltak. Mint Völgyi Ferenc, a megyei szövetség elnöke tájékoztatott: értékelték az egyesületeknek az első hullám idején erőn felül vállalt tevékenységét, s ennek jegyében kapott taktikai lámpát a verpeléti, egerszalóki, felsőtárkányi, novaji, kisnánai, ludasi, adácsi, herédi, poroszlói, aldebrői, kiskörei és a tarnamérai egyesület. 
Sz. I.
Szucsik János, a verpeléti egyesület elnöke átveszi a lámpát a megyei szövetség vezetőitől.
FOTÓ: SZILVÁS ISTVÁN