Back
Next

Támogatást kaptak a vírusjárvány idején kiemelkedő tevékenységet folytató egyesületek
Laptop segíti a polgárőri szolgálat szervezését
 

ECSÉD Annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban országosan visszaesett a polgárőrök által teljesített szolgálati órák száma, az egyesületek tagjai kiválóan megállták a helyüket mind a bűnmegelőzés, mind a járvány elleni védekezés terén, amiért köszönet illeti őket – jelentette ki az önkéntesekből álló testület tevékenységét értékelő dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke. Mint elmondta: az említett visszaesés annak tulajdonítható, hogy a 65 éven felüli sárga mellényes társaik nem léphettek szolgálatba a pandémia elhúzódó időszakában. 

Az OPSZ elnöke minderről azon a találkozón beszélt, amelyen négy megye – Borsod, Nógrád, Jász-Nagykun és Heves – leginkább kiemelkedő munkát végző egyesületének a képviselői vettek részt. Az eseményre annak kapcsán került sor, hogy a polgárőrséget támogató egyik távközlési cég negyven laptopot ajándékozott az országos szövetségnek. Az elnökség döntése alapján ebből megyénként két-két egyesület részesülhet. Hevesből – a megyei szövetség javaslatára – a Szilvásváradi Polgárőr Egyesület és az Ecsédi Polgárőrség érdemelte ki a szolgálat ellátását segítő eszközt.

A szilvásváradiak – mint Varga Balázs elnök elmondta – a hagyományos járőrszolgálat ellátása mellett további önként vállalt feladatként házhoz viszik a rászorulóknak a szükséges gyógyszereket, s ha igénylik, elszállítják őket az oltóhelyekre. Miután a település a járvány ellenére is sok kirándulót, természetjárót vonz, a parkolókban gondoskodnak a járművek megfelelő beállásáról. Az ecsédiek elnöke, Ádám Zsolt arról szólt, hogy az önkormányzattal együttműködve veszik ki a részüket a megnövekedett védelmi teendőkből: nagy figyelmet fordítanak az egyedül élő rászorulókra, valamint az idős, beteg falubeliekre, a szolgálati járművükkel pedig meghatározott szállítási feladatokat látnak el.   

A korszerű laptopokat dr. Túrós András adta át az érintett egyesületek vezetőinek, akiket ezt követően Völgyi Ferenc, a Heves Megyei Polgárőr Szövetség elnöke tájékoztatott az őket érintő újabb pályázati lehetőségekről.

Sz. I.
Dr. Túrós András köszönetet mondott a polgárőrök áldozatos munkájáért.Ádám Zsolt és Varga Balázs képviselte az ecsédi, illetve a szilvásváradi egyesületet.

BEKÜLDÖTT FOTÓ