Back
Next

Üresen álló ingatlanba törtek be a lefülelt bűnözők
 
A minap a kijárási tilalom időszakában figyeltek fel az Abasáron járőröző polgárőrök egy gyanúsan viselkedő, csomagokat cipelő férfira. A szolgálatban lévő önkéntes bűnmegelőzők a sietősen eltűnni igyekvő személy láttán értesítették a körzeti megbízottat, akivel együtt indultak a helybeli illető felkutatására.

Mint Mezner Ernőtől, a településen működő polgárőr egyesület vezetőjétől megtudtuk, az érintett férfi elszámoltatásakor kiderült, hogy nem sokkal korábban egy ugyancsak helybeli társával együtt - lakatlevágás módszerével -betörtek az egyik üresen álló ingatlanba. Az épület átkutatása során szerszámokat, gépeket és egyéb használati tárgyakat találtak, s csomagoltak össze. Az eltulajdonított eszközök értéke körülbelül százezer forintot tesz ki.

Ezt követően a helyszínre érkezett a Gyöngyösi Rendőrkapitányság időközben értesített járőre, melynek tagjai – a polgárőrök közreműködésével – őrizetbe vették a két bűnözőt, majd előállították őket a kapitányságra, ahol eljárást indítottak ellenük.

Sz. I.