Back
Next

A város címerével ékesített karjelvényt kaptak a polgárőr egyesület tagjai
 
Egy támogatója révén nagy megtiszteltetés érte a Pétervásárán működő önkéntes civil bűnmegelőző egyesületet. Az elmúlt napokban a ugyanis város címerével ékesített karjelvényt kaptak az önzetlen szolgálatot vállaló polgárőrök.

Mint a jelenleg harmincöt tagú egyesület elnöke, Szántó Árpád elmondta, a közösség a 2014 végén történt megalakulása óta tevékenykedik azért, hogy biztonságos körülményeket teremtsenek a lakosságnak. Ennek érdekében az elmúlt évben 120 alkalommal járőröztek, s több mint 1200 órát töltöttek a közterületen. S nemcsak a városban, hanem a szomszédos Váraszón is, ahol az önkormányzattal kötött megállapodás alapján rendezvények biztosítását is ellátták. Miután a bűnmegelőzés fontos része a sárga mellényesek rendszeres jelenléte, javítani kívánják az ehhez szükséges technikai hátteret, ezért az idén új járőrautóra pályáznak majd. Erre egyebek között a vírusjárvány miatt megnövekedett feladatok ellátásához is szükségük lenne. A polgárőrök ugyanis – mint a vészhelyzet korábbi szakaszában is tették - az orvosi rendelőnél, a gyógyszertárnál, valamint az üzleteknél járva igyekeznek felhívni az emberek figyelmét arra, hogy viseljék az arcmaszkot, s tartsák be az előírt védőtávolságot. A csoport tavaly év végén három új polgárőrrel bővült. Megalakult ugyanis a lovas tagozat, amelynek a speciális szolgálat ellátáshoz szükséges vizsgát tett tagjai jelenleg az Országos Polgárőr Szövetségtől érkező védőfelszerelésre várnak.

Tevékenységük nem kerülte el a két település vezetőinek és lakóinak a figyelmét, ezt bizonyítja az általuk nyújtott erkölcsi és anyagi támogatás. Ezek sorába tartozik az új karjelvény is. A benne lévő, s az 1700-as évekből származó címer a település védőjeként tisztelt Szent Mártont ábrázolja. Az egykori pecsétnyomót körülvevő agancsos motívum pedig arra utal, hogy ez a hely vásári joggal rendelkező város volt.
Mint Szántó Árpád utalt rá, a valamennyien nagy elismerésnek tartják, hogy az elmúlt hét végétől immár ezt az új karjelvényt viselve léphetnek szolgálatba.

Sz. I.

Csikós László már az új karjelvényt viseli.


A város címerével ékesített karjelvény.

BEKÜLDÖTT FOTÓ