Back
Next

Gyógyszert váltanak ki, oltópontra szállítanak az önkéntesek

Védőeszközöket kaptak a polgárőrök


A biztonságosabb polgárőri szolgálat ellátása érdekében 100 ezer maszkot és ötvenezer pár védőkesztyűt biztosított az Operatív Törzs az Országos Polgárőr Szövetség tagjainak. Ezekre azért van szükség, mert a polgárőrök a pandémia kitörése óta -  a járőrszolgálat mellett - eddig több mint kétmillió órában vettek részt a járvány elleni védekezésben.
Az adományból – mint Völgyi Ferenctől, a Heves Megyei Polgárőr Szövetség elnökétől megtudtuk – négy-négyezer maszk, illetve kesztyű jutott az itt tevékenykedő 98 egyesületnek. Egy-egy közösség átlagosan 40-45 darabot kap belőlük, amelyeket a közeli napokban juttatnak el nekik.
Elsőként a 27 tagú egri Agria Polgárőr Egyesület vehette át a védőeszközöket, amelyek mellé a megyei szövetség két liter fertőtlenítő folyadékot adott. Az adományt Szucsik János, a megyei szövetség járási koordinátora adta át Gercuj Zoltán egyesületi elnöknek és társainak, akik a járvány eddigi időszakában főként a fertőtlenítésben, valamint a lakosság tájékoztatásában segítették a megelőző munkát.
Sz. I.

 
Gercuj Zoltán (balról a második) vette át az egyesületnek juttatott védőeszközöket.

FOTÓ: SZILVÁS ISTVÁN